1 de gen. 2016

Canvis a la gestió de les caminades 2016. ES IMPORTANT que ho llegiu

Al assistents més freqüents a les caminades CERN/fontanacaminant.

ES IMPORTANT que llegiu tot l’escrit, sobretot els canvis que hi hauran al 2016.

A la pestanya del blog trobareu les normes i recomanacions actualitzades/2016, us ho heu de llegir. També la pestanya del full de descàrrega de responsabilitats” l’heu de dur complimentat a la primera caminada que vingueu al 2016 (encara que l’hàgiu dut a la darrera caminada del 2015)

Aquest any 2016 hi haurà canvis en la gestió de les caminades, són canvis obligats ja que la societat cada vegada és més estricta, més rígida i això obliga a que nosaltres ens hem de tornar més restrictius. Els canvis dels sistemes fiscals, la assumpció de les responsabilitats per part de les entitats, les assegurances obligades i els seus requisits, fan que cada any que passa sigui més difícil organitzar cap tipus d’esdeveniment, si és cobrant s’encareix, si és voluntari perillem els responsables i les nostres pertinències.

Aquest any 2016 les caminades passen a ser una activitat purament de l’entitat, és a dir, del C. Exta. Roca Negra, fins ara eren activitats mixtes. Això obliga a aplicar una sèrie de mesures organitzatives i protectives que fins ara no es feien (s’haurien de fer sempre), també m’obliga a ser més prudent en les sortides programades i en el guiatge, és per això que us demano el màxim de col·laboració possible. Si entre tots ho fem bé, el millor possible, les caminades tindran llarga vida, si ho fem malament o la societat segueix avançant cap a situacions legals més complicades, les caminades no és podran fer.

A finals de l’any passat vaig fer el curs de monitor d’excursionisme, però encara he de fer i validar les pràctiques, en las que el grau d’exigència de control fan perillar que les pugui realment “legalitzar”. Tot i això, el coneixement el tinc i puc dir que moltes coses ja les sabíem i les fèiem bé, d’altres s’han de corregir o millorar. Aquests nous criteris fan canviar coses, algunes importants en referència al control i seguretat, d’altres intranscendents, però no menys importants, com pot ser l’avaluació final (aquest any passat la vàrem fer a l’última caminada mitjançant una enquesta).

Uns enuncio els primers canvis que hem d’aplicar:
1.- Es obligat que estigueu federats. Aquestes activitats no tenen assegurança.
2.- Heu de ser socis del C.Exta. Roca Negra
3.- Caminades limitades a 24 persones i és obligat que feu la inscripció (gratuïta) enviant un email, a la adreça cern.inscripcio@gmail.com, en l’assumpte feu constar caminada **/**/2016 i en el missatge feu constar: caminada “títol caminada” del **/**/2016 i el vostre nom i cognoms sencers. Heu d’enviar la inscripció abans de les 14:00 del dissabte abans del diumenge de la caminada, la llista es tancarà en aquest moment o al arribar a 24 participants, NO podran participar aquells que s’hagin inscrit més tard de la darrera persona acceptada (la nº 24). El fet d’inscriure’s implica haver llegit la documentació i acceptar els riscos de la caminada. A la primera caminada que vingueu d’aquest any heu de dur el full de la descàrrega de responsabilitats complimentat i signat.
4.-Heu d’haver llegit i acceptat les normes-recomanacions a la pestanya corresponen.
5.- Aquestes caminades són per a persones avesades a anar per la muntanya.
6.- Durant la caminada només el guia és la persona que pot comandar el grup, ell gestiona el camí, el ritme i les aturades.
7.- Trasllats al punt de sortida: Els trasllats fins al punt de sortida de la caminada NO formen part de l’activitat i són exclusiva responsabilitat del participant buscar els mitjans per anar i tornar, tot i que en moltes ocasions es suggereixin. Si fos necessari l’ús de vehicle per anar fins al punt de sortida, nosaltres (el CERN) no disposem d’aquest servei ni tant sols gestionem les possibles places lliures que puguin haver en cotxes d’altres participants.

Bé això és tot, ... si heu llegit fins aquí, que ho havíeu de fer, només una recomanació final, si voleu participar a la caminada de Altafulla (31/01/2016) heu de inscriure’s mitjançant la seva web i sempre que tingueu assegurada plaça de cotxe.