Transparència (Qui som)

Identificació entitat i dades contacte:

El Centre Excursionista Roca Negra està constituït des de l’1 d'abril de 1989, com a club esportiu de règim general. És una associació privada amb personalitat jurídica i capacitat d’obrar i d’actuar sense ànim de lucre, format per persones físiques i amb la finalitat bàsica de la pràctica de l’esport en l’àmbit de la muntanya.

Contacte:

Missió: Els objectius bàsics de l’entitat són el foment, el desenvolupament i la pràctica continuada de l’activitat física i esportiva dins de l’àmbit de la muntanya, en concret amb les següents modalitats esportives: excursionisme esportiu, marxa nòrdica, alpinisme, raqueta de neu, escalada i descens de barrancs i ferrades; reconegudes per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya a la qual està adherida l'entitat.

Funcions i tasques de l’entitat: Durant els primers anys d’existència del club van ser moltes les activitats proposades, però, posteriorment van quedar reduïdes a unes poques:

 • Ser un club que només pretén connectar persones amb interès pels esports de muntanya de la zona de Castelldefels i de les Botigues de Sitges.
 • Tramitar, per als socis que ho demanin i dos cops a l'any (desembre i gener, s’anuncia al blog), les llicències federatives que us permetran tenir l’assegurança per practicar esports de muntanya. Podreu veure els tipus de llicències i preus a la web de la FEEC: Federació – FEEC.
 • Des del 2009 i fins al 2023, es va promoure la pràctica del senderisme la majoria dels diumenges al matí. A partir del 2020 també es va incorporar la modalitat de marxa nòrdica. Aquestes activitats es van finalitzar el 2023. Us matisem, però, que la mínima quota que pagueu al Centre només és per mantenir l’estructura i les obligacions legals derivades, la resta és la vostra assegurança que necessiteu per fer els esports de muntanya que hàgiu contractat en el tipus de llicència.

Normatives:

 • Aquesta entitat es regeix per la Llei de l’esport i per les normes reglamentàries vigents en matèria esportiva.
 • Trobareu els nostres estatuts i les modificacions fetes (aprovades pel Departament d’Esports de la Generalitat) en el següent ENLLAÇ: "ESTATUTS".
 • normes i recomanacions en aquest enllaç les trobareu i les heu  de llegir i respectar les per poder participar en les nostres activitats.
 • Activitats de senderisme i marxa nòrdica. Heu d’estar federats, heu de ser socis i tenir més de 18 anys. També us haureu d’inscriure a cada una de les activitats en què vulgueu participar d’acord amb el que s’expliqui a la fitxa de la sortida.
 • Igualment, haureu de complimentar els fulls de la LOPD i acceptació de responsabilitats quan el club us ho demani o per participar en activitats.

Composició dels òrgans de govern:

El Centre Excursionista Roca Negra té una junta executiva constituïda per un president (Juan Carlos López López), tresorera (Mònica Cobos Álvarez) i secretari (Marc Colominas Borrull). Cada any se celebra l’assemblea General Ordinària on la junta presenta comptes i consulta als socis les directrius i decisions a prendre. A l’apartat “Dades econòmiques” i “Dades administratives” hi ha els enllaços per tenir accés als comptes i actes.

Registres de l’entitat:

 • Adherida a la Federació d’entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) (0808175).
 • Registrada al Departament d’Esports GENCAT (06370).
 • Registrada a l’Ajuntament de Castelldefels (47).

Dades econòmiques:

 • Tots els càrrecs de la junta són benèvols, és a dir, cap persona rep cap compensació de cap mena per ocupar un càrrec de responsabilitat al Centre. Tampoc cobra ningú per fer de guia, fer formació o ajudar a les tasques administratives.
 • Patrimoni: no en disposem, ni tan sols material, a excepció d’un GPS per al guiatge de les sortides de diumenge.
 • En aquest enllaç Dades econòmiques hi ha els comptes del 2023, 2022, 2021 i 2020, el pressupost 2024, 2023, 2022 i 2021, i l’inventari.

Dades administratives:

 • Subvencions: els anys 2023 (1.046,26), 2022 (833,54 €), 2021 (485,80 €) i 2020 (392,80 €) s’han demanat i cobrat subvencions de l'Ajuntament per ajudar al pagament de les assegurances del Centre, contribució a la Federació i material. Els imports estan reflectits als comptes de cada any i també es pot veure el resum a l’enllaç: subvencions.
 • Actes, Memòries i pla de treball: En aquest enllaç: “Actes i Memòries”, trobareu: Acta Assemblea: 2024, 2023, 2022 i 2021, memòria 2023, 2022, 2021 i 2020, pla de treball 2023, 2022 i 2021.