12 de jul. 2021

Diumenge 18/07/2021, Caminada CERN: Garraf – Falconera – Ginesta - Castelldefels.

Caminada CERN: Garraf – Falconera – Ginesta - Castelldefels.

ATENCIÓ: L’esport al aire lliure està permès amb restriccions i heu de seguir els protocols COVID específics de l’activitat en el moment de la seva realització. Aquesta setmana els govern ha tornat a restringir les trobades nocturnes fonamentalment i en espais tancats. Nosaltres al estar federats, en principi, no tenim limitació de participants, però intentarem limitar la sortida a 10 persones o poques més i us demanem que, si pot ser, només vingueu els que esteu vacunats. Durant l’activitat, recordeu: mascareta / distància /aire lliure

COVID 19 - MOLT IMPORTANT, els participants declareu que:

  • Durant els darrers 14 dies i en aquest moment No presenteu cap simptomatologia de la covid-19 ni heu conviscut amb persones que siguin o hagin estat positives.
  • Que No teniu Febre, però que si en tinguéssiu o presentéssiu algun dels símptomes de la covid-19, no assistireu a l’activitat. Tampoc si haguéssiu rebut indicacions sanitària d’aïllament o confinament.
  • Que dureu la quantitat necessària de mascaretes i gel hidro-alcohòlic pel temps que duri l’activitat.
  • Abans de decidir la participació heu de valorar els vostres riscos personals en quant a les conseqüències d’un possible contagi. També i molt especialment si pertanyeu a un determinat grup de risc: per edat, patologia prèvia, consell mèdic, etc.
  • Prèviament heu d’haver llegit i acceptat les condicions d’inscripció i d’activitats especials COVID-19.
  • Els que vingueu per primera vegada després del confinament ens heu d’enviar per email el “Consentiment informat adaptat a COVID-19” després d’haver-lo llegit, acceptat, complimentat (atenció de posar la creueta a la casella) i signat. És la confirmació de que heu rebut la informació específica sobre les mesures de prevenció a seguir sobre el risc de contagi recollides en el PDF “normes COVID19 per a l'activitat”. Aquests documents el trobareu a: https://drive.google.com/drive/folders/1a5fv76ahyE831kk-hycK4FW35yKPl-MH?usp=sharing
  • A fi de minimitzar possibilitats de contagi, NO es realitzarà l’acceptació de riscos mitjançant la signatura en paper en el moment de la sortida. Com sempre, abans de l’activitat, enviarem per email els riscos de l’excursió i si no dieu res en contra, entendrem que accepteu els riscos i normes.

INSCRIPCIÓ:

  • Es obligat que estigueu federats i Heu de ser socis del C. Exta. Roca Negra
  • Caminades limitades a 10 persones (incloent al guia)
  • Heu de fer la INSCRIPCIÓ (gratuïta) enviant un email a la adreça cern.inscripcio@gmail.com,
  • en l’assumpte del email escriviu: caminada Falconera 18/07/2021.
  • en el missatge del email escriviu: caminada Falconera 18/07/2021 i el vostre nom i cognoms sencers.
  • Heu d’enviar la inscripció abans de les 20:00 del DIVENDRES 16/07/2021, la llista es tancarà en aquest moment o al arribar a 10 persones, NO podran participar aquells que s’hagin inscrit més tard de la darrera persona acceptada (la nº 20).
  • No podeu acudir al punt  de trobada si no us hem respòs confirmant la vostra inscripció.
  • El fet d’inscriure’s implica haver llegit les “normes i recomanacions (pestanya al blog)”, la documentació i acceptat els riscos de la caminada.
  • A la primera caminada que vingueu d’aquest any heu de dur el full “Acceptació Responsabilitats, Riscos i LOPD” complimentat i signat. Ens heu d’enviar per email el “Consentiment informat adaptat a COVID-19”
  • Durant la caminada només el guia és la persona que pot comandar el grup, ell gestiona el camí, el ritme i les aturades. Durant l’activitat ningú pot anar per davant d’ell.
  • El desplaçament fins al punt de sortida no forma part de l’activitat.

CAMINADA:

  • Diumenge 18/07/2021
  • Sortida de la Estació de tren del poble del Garraf
  • HORA d’inici: 8:16 del matí. (L’hora de sortida la marca l’hora d’arribada del mitjà en el que vagi el guia).
  • Distància: 14,0 Km (el recorregut mostrat en el mapa adjunt és aproximat)
  • Desnivell acumulat+: 500 m.(+ 500 m. negatiu = 1.000 m. total). Alçada màx.: 127 m.
  • Duració aproximada recorregut: 4:00 h.
  • Característiques del medi natural: Caminada de rural/baixa muntanya
  • Grau de dificultat: baix/mitjà (compte!: si fa calor: mitjà). Valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.

Riscos de la activitat: A més dels ja anunciats i acceptats de la COVID19 / heu de complir amb les normes escrites i comunicades. Els riscos propis i inherents d’una caminada en el medi natural/muntanya. La pràctica de l’activitat sense les condicions de forma física o l’equipament adequat pot provocar lesions personals o a tercers. Sempre hi ha riscos no controlats degut a imprevistos que ens podem trobar (camins tallats, caceres,...). Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. En aquesta ocasió: Atenció si teniu vertigen, la zona de la falconera és perillosa, els corriols són estrets i hi ha un gran desnivell al costat del camí. En tot cas, si algú té vertigen és recomanable que s’esperi en un punt que es comentarà durant la caminada perquè tornarem al mateix punt una vegada visitat el motiu d’interès. També tenim la forta baixada fins arribar al port Ginesta com a apunt més dificultós i de més risc. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació.

Descripció: Des de l’estació del poble del Garraf començarem fent una petita visita a la vila explicant la seva història i singularitats arquitectòniques. Després anirem a la falconera a on farem primer un descens (atenció: corriols perillós i no apte per que pateixi vertigen) per veure una curiosa paret natural. Després pujarem fins al cim de la falconera, el sender té les dificultats pròpies del camins de muntanya, però al cim de la falconera és força atrevit i no apta per als que tinguin vertigen si s’apropen al penya-segat. A continuació tornarem al poble del Garraf, camí de les costes, port ginesta, passeig marítim i Castelldefels – final de caminada.

Desplaçament recomanat al punt de sortida (el desplaçament NO forma part de l’activitat): Des de Castelldefels agafarem el tren que passa per aquesta estació a les 8:08 (arribada al Garraf 8:16). Tingueu present que la hora de sortida la marca l’hora d’arribada del tren a Garraf, si perdeu el tren no us podrem esperar perquè el proper és força més tard. Si el guia no pogués arribar al punt de sortida per dificultats en el trajecte, bé sigui per mitjans propis o públics, intentaríem avisar als participants, però en cap cas no ens podem fer responsables de la anul·lació de l’activitat ni dels perjudicis que us reporti.

ATENCIÓ: El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial, objectiu i subjectiu que la activitat genera i l’assumeix. llegiu: http://rocanegracastelldefels.blogspot.com.es/p/normes-recomanacions.html, Recordeu dur AIGUA suficient, menjar, gorra i protecció solar. (última actualització/revisió del text: juny/2021).