16 de des. 2013

Diumenge 22/12/2013 Caminada CERN: Garraf – Falconera – Ginesta - Castelldefels.

Caminada CERN: Garraf – Falconera – Ginesta - Castelldefels.
Aquestes caminades no tenen estructura ni cap tipus de suport, ni assegurança (heu d’estar federats). Són sortides d’amics obertes a tothom, ... mentre no vingui massa gent !

Diumenge 22/12/2013
Sortida de l’estació de Garraf  (final a Castelldefels)
HORA d’inici: 8:15 del matí. aproximadament. (L’hora de sortida serà l’hora d’arribada del tren)
Caminada NO circular (inici al poble del Garraf – final a Castelldefels).
Distància: 15,00 Km
Desnivell acumulat +: 390 m. (+ 390 negatiu = 780 total )
Alçada màx.: 135 m.
Duració aproximada recorregut:  4:00 h. (sense aturades)
Característiques del medi natural: Caminada rural.
Grau de dificultat: mitjà (compte a l’estiu amb la calor)
Riscos de la activitat: Els riscos propis d’una caminada de muntanya. Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. Atenció si teniu vertigen, la zona de la falconera és perillosa, els corriols són estrets i hi ha un gran desnivell al costat del camí. En tot cas, si algú té vertigen es recomanable que s’esperi en un punt que es comentarà durant la caminada perquè tornarem al mateix punt una vegada visitat el motiu d’interès. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació. Estem en temporada, de caça per tant, heu d’afegir com a risc el fet de compartir els espais amb els caçadors i la seva activitat.

Desplaçament al punt de sortida heu d’agafar el tren que passa per Castelldefels a les 8.07  (per Sants a les 7.45 o per P. Gracia 7:38)
Tingueu present que al Garraf només para un tren cada mitja hora. Els que vingueu amb cotxe us recomano aparcar a Castelldefels i agafar el tren de les 8:07, el cotxe el recollireu a la tornada. Tingueu present que la hora de sortida la marca l’hora d’arribada al Garraf del tren (que serà a les 8:15 aprox.), si perdeu aquest tren no us podrem esperar perquè el proper és força més tard).

Descripció: Des de l’estació del poble del Garraf començarem la caminada en direcció a la falconera a on farem primer un descens (atenció: corriols perillós i no apte per que pateixi vertigen) per veure una curiosa paret natural. Després pujarem fins al cim de la falconera, el sender té les dificultats pròpies del camins de muntanya, però al cim de la falconera és força atrevit i no apta perquè els que tinguin vertigen s’apropin al penya-segat. A continuació tornarem al poble del Garraf (esmorzar), camí de les costes, port ginesta, passeig marítim i Castelldefels – final de caminada.


ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial que la activitat genera i assumeix els riscos inherents, típics i habituals.
Abans de participar heu de llegir i acceptar les normes i recomanacions a:
Aquesta caminada és de dificultat mitjana, amb el punt afegit de la perillositat de la falconera, valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.
El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.
Recordeu dur AIGUA suficient, una mica de menjar, gorra i protecció solar.  
 (última actualització/revisió del text: decembre/2013)