22 de nov. 2013

tesi doctoral d’en Eduard Inglés Yuba

Avui era un dia especial per a mi, no us explicaré les raons, però m’he permès una petita llicència, m’he demanat vacances d’un parell d’hores de feina i he anat a escoltar la defensa de la tesi doctoral d’en Eduard Inglés Yuba, el títol: Estratègies de gestió de la pràctica esportiva al medi natural per al desenvolupament sostenible.

Escoltar una defensa és sempre frustrant perquè acostumen a ser molt específiques, mols científiques i concretes, en poc temps han de resumir el treball de molts anys i han de demostrar que les conclusions estan treballades, però en aquest cas la defensa, tret dels tecnicismes obligats, ha estat molt i molt entenedora, tant que probablement la podríem haver emmarcat en un altre foro que no fos l’INEFC.

Es molt i molt important que tots els que utilitzem la natura, siguem esportistes o no, estiguem sensibilitzats en que el medi mereix un respecte i que els nostres interessos particulars estan en contraposició amb la natura i amb altres col·lectius que la gaudeixen o exploten.


Eduard, la meva més sincera enhorabona, estic segur que hauràs tret la màxima qualificació (ho sento no he pogut quedar-me fins a escoltar-la) el teu treball, la teva exposició i, sobretot, el teu missatge ha arribat a tots els que estàvem a la sala i ha de ser un exemple per aconseguir que la natura no sigui la nostra víctima. Amb diàleg i comprensió de tots els col·lectius implicats podrem aconseguir que els nostres nets encara sàpiguen que aquesta paraula, natura, és quelcom més que una entrada en un diccionari.