1 d’abr. 2013

El fotògraf Paco Elvira ha estat trobat mort al Garraf


El Garraf, com qualsevol altre muntanya no està exempta de riscos... aquest cop s’ha dut un fotògraf de prestigi que buscava la millor foto perquè tots la gaudíssim. Ell va desaparèixer dissabte, nosaltres vam estar a la penya falconera divendres... ens ha de fer reflexionar que els riscos hi son i no per ser més pròxims ho son menys.

En nom dels que represento, dels que estimem la muntanya, dels que estimem al Garraf, volem acompanyar a la família d’en Paco en aquests difícils moments i només dir que l’objectiu d’en Paco era apropar espais fantàstics a tothom i que aquest amor a la natura i a paratges difícils li han costat la vida, gràcies Paco, però....sense retrets ... ha sigut un car peatge !

Una abraçada molt forta !!! 
Francesc Fontana i tots els meus companys de natura



01/04/2013

El fotògraf català Paco Elvira, de 64 anys, ha estat trobat mort al Garraf aquest matí. La família n'havia denunciat la desaparició dissabte. Elvira preparava un reportatge quan, per causes que es desconeixen, va caure per un penya-segat a la roca de la Falconera, a les costes del Garraf. El cos l'han trobat aquest matí els mossos d'esquadra. La notícia s'ha estès a les xarxes socials amb l'etiqueta #pacoelvira.
Elvira era considerat un dels grans fotoperiodistes del nostre país. Col·laborador habitual dels suplements dominicals de la Vanguardia i del Periódico, era professor de fotoperiodisme a la facultat de Periodisme de la Universitat Autònoma i de gèneres i edició fotogràfica a la Universitat Pompeu Fabra, on justament demà hi havia previst l'examen de l'assignatura. També feia classes a l'escola de fotografia IDEP.

Ha estat editor gràfic del diari Rècord i de la revista Públic. La publicació Photography Year Book ha pubilcat en dues ocasions fotografies seves entre les millors de l'any. Al llarg de la seva carrera havia estat guardonat amb un premi Fotopress i també el Pica d'Estats. Entre els seus treballs més emblemàtics, destaquen els viatges que va fer al Nord d'Irlanda per a retratar el conflicte i les seves imatges com a enviat especial a la guerra dels Balcans, a més de llargues estades a Afganistan, Cuba, Argentina, Mèxic, Zanzíbar, Camerun, etc.