28 d’abr. 2014

Diumenge 04/05/2014 Caminada CERN: S. Pere Ribes - Vallgrassa - Castelldefels.

Caminada CERN: S. Pere Ribes - Vallgrassa – Castelldefels.
Aquestes caminades no tenen estructura ni cap tipus de suport, ni assegurança (heu d’estar federats). Són sortides d’amics obertes a tothom, ... mentre no vingui massa gent !

Diumenge 04/05/2014
Sortida de S. Pere de Ribes
HORA d’inici: 8:15 del matí. aproximadament. (L’hora de sortida serà l’hora d’arribada del bus que ve de Sitges)
Caminada NO circular (inici a S. Pere Ribes – final a Castelldefels).
Distància: 28,00 Km. Aquesta caminada és llarga, per tant el ritme haurà de ser alt
Desnivell acumulat +:795 m. (+ 840 negatiu = 1.635 total ).
Alçada màx.: 532 m.
Duració aproximada recorregut: 7:00 (sense aturades).
Característiques del medi natural: Caminada de muntanya.
Grau de dificultat: : alt (compte a l’estiu amb la calor)
Riscos de la activitat: : Els riscos propis d’una caminada de muntanya. Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. Atenció a la pujada des de Vallgrassa al pla de Querol és difícil, pedregosa i tècnica. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació.

Desplaçament al punt de sortida: A S. Pere de Ribes hi anirem amb l’autobús (72) que va de Sitges a Vilanova. L’agafarem a la parada que està a davant de l’estació de tren de Sitges a les 8:00 del matí.
Els que anem des de Castelldefels agafarem el tren de les 7:37 (arriba a Sitges a les 7:50) (per als que vinguin de BCN el tren passa per: Psg. Gracia: 7:08 - Sants: 7:15 )
Tingueu present que la hora de sortida la marca l’hora d’arribada a S. Pere de Ribes de l’autobús (que serà entre les 8:30 i les 8:45), si perdeu el tren o l’autobús no us podrem esperar perquè el proper és força més tard.

Descripció: Des de S. Pere de Ribes anirem fins a la cova negra i Jafra. Anirem fins  Vallgrassa a on esmorzarem, desprès passarem per les cocones per pujar fins al pla de Querol per un difícil tram pedregós i pronunciat. Baixarem pel pla de les bases, turó d’en Fatjó, Can Ganxo i finalment arribarem a la plaça del Ajuntament de Castelldefels.


ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial que la activitat genera i assumeix els riscos inherents, típics i habituals.
Abans de participar heu de llegir i acceptar les normes i recomanacions a:
Aquesta caminada és de dificultat alta, valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.
El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.
Recordeu dur AIGUA suficient, una mica de menjar, gorra i protecció solar.  

 (última actualització/revisió del text: abril/2014)