23 d’ag. 2010

De la Cerdanya a Ordesa en BTT... i tornar en set dies.



He estat 7 dies pedalant de ports, valls, pobles, muntanyes, camins i carreteres, sota la pluja i el sol abrasador. Circulant a moments a 60 kms/h, i molts més a 6 km/h.
Set dies, travessant el Pirineu per el sud, direcció a ponent i tornant per el nord direcció llevant. Tot en BTT amb alforges, sac, tenda....

Surto el 14 d'agost, de La Molina (Cerdanya). Per carretera fins La Seu i remuntada fins S. Joan de l'Erm. Descens fins LLavorsí, Sort i nova remuntada fins LLessuí i el Port del Triador. Arribo a Espui absolutament esgotat i hipotèrmic. 159 kms - 2.630 mts de desnivell positiu.

Boires després de la pluja, remuntant el Coll de Triador per LLessui.

15 d'agost. Espui, Senterada, Pont de Suert, Castejón de Sos, per carretera, remuntada al port de Sahún i davallada a Plan per pista. (gràcies, Toni, per ensenyar-me un camí tant solitari per evitar el tram asfaltat de pujada). Planto la tenda a un camping de Sartavillo que té jacuzzí !!!!.130 kms 2.550 mts de desnivell.

Coll de Sahún, amb la vall de Benasque als peus.

16 d'agost. Saravillo, Escalona, Cañon d'Añisclo, Nerín -per carretera-. Agafo las famosa pista de la Sierra de las Cutas -per fí oberta a tràfic per les BTT's-. Faig la migdiada contemplant el Mont Perdut, El Cilindro, El Soum entre les meves cames. Baixo a Torla i Pujo fins S.Nicolas de Bujaruelo, on dormo al refu i m'acrivillen les puçes. 81 kms. 2.113 mts pujats.



Dalt de la Sierra de las Cutas, balcó increible sobre Ordesa i M.Perdut i Soum.

17 d'agost. A Bujaruelo agafo el camí al Port de Bujaruelo, empenyent la bici durant 800 mts de desnivell. Estic 4 hores per fer el que les guies marquen 2h30'. Em llenço carretera avall fins Gavarnie, que no visito ja que hi vaig ser a l'hivern i ara esta plé de guiris. A Luz remunto -tot per carretera el temut Port del Tourmalet, que anuncia els seus més de 1.000 mts de desnivell a 18 kms de'iniciar-se. Absolutament buit, arribo dalt, i em llenço avall per trobar un lloc on dormir. Em quedo en un camping a Ste. Marie. 65 kms i 2.130 mts de pujada.
Remuntant el Coll de Bujaruelo

18 agost. Per carretera remunto el Coll d'Aspin, el Peyresourde, arribo a Bagneres de Luchon, Remunto el Col del Portillón i dormo a Bossost, ja a la Val d'Aran. 80 kms, 2.020 mts desnivell.

Massís de la Maladeta i Aneto, molt nevat.


19 d'agost. Bossost, Arrós, Vall de Varradós, Coll de Varrados, Bagergue, Montgarri, Isil, i Camping a LLavorsí. 102 kms. 2.000 desnivell.

20 agost. Llavorsí, Tor, Port de Cabús (Andorra), Escaldes, Port d'Envalira, Puymorens, Puigcerdà, La Molina. 135 kms, 3.183 m de desnivell positiu.

Resum: 752 kms, 16.626 mts de desnivell positiu.

Equipatge: BTT Marín Pine Mountain, amb alforges. pes total 30 kgs + aigua. Rodes: davant 26 x 175. Darrera 26 x 150.
,