31 d’ag. 2009

Cavalls del Vent


El passat dia 21 d'agost vàrem sortir del Refugi Niu de l'Àliga (Tosssa d'Alp) amb la idea de completar al nostre aire la travessa dels cavalls del vent. Es tracta d'un recorregut circular per set refugis de la Cerdanya i el Berguedà absolutament recomanable. Distància aprox 85 kms, desnivell 5.800 mts.
Boscos frondosos, caients d'aigua, isards, voltors, vaques, moltes vaques, prats, refugis amb amb molt bona atenció i serveis, espedats, tarteres, i el millor, que t'ho pots modular al teu aire.


Posta de sol a la Tossa d'Alp.
Sortint de la Tossa, passem per tot el Moixeró, refugi del Serrat de les Esposes, Cortals, Prat d'Aguiló i dormim al Pas del Gossolans, en una petita tenda-vivac a 2.500 mts. en al companyia dels isards i algunes vaques i cavalls. I picant bastant de dents per la baixa temperatura.
Pic de Moixeró

Vivac al Pas dels Gossolans
Isards que ens observen
L'endemà ens arribem al peu del Pedraforca, refugi Estasen, Ref. Gresolet i finalment remuntem al Refugi de S.Jordi, on no teniem pensat de fer-hi nit peró la bona atenció del seu guarda (Toni) i el bon servei ens convençen de pendre una dutxa i fer-hi nit.
El Pedraforca, omnipresent.
L'endemá, sortim del S.Jordi, ens arribem al ref. Rebost i completem el cercle fins la Tossa.
El circuit es troba totalment marcat, i amb l'ajut puntual de la guia de la ruta (Alpina), no hi ha ca possibilitat de perdre's.
Absolutament recomanable per anar-hi en familia, en quatre o cinc dies.

Més info a : http://www.cavallsdelvent.com/