11 de nov. 2019

Diumenge 17/11/2119 Caminada CERN: Iniciació Marxa Nòrdica Sentiu.


Caminada tancada, ja hem arribat al número màxim de participants.

(diumenge) Caminada CERN: Iniciació Marxa Nòrdica Sentiu.

IMPORTANT:
1.- Es obligat que estigueu federats. Aquesta activitat no té assegurança.
2.- Heu de ser socis del C. Exta. Roca Negra
3.- Caminades limitades a 24 persones i és obligat que feu la INSCRIPCIÓ (gratuïta) enviant un email a la adreça cern.inscripcio@gmail.com,

en l’assumpte feu constar: caminada 17/11/2019
i en el missatge feu constar:
caminada MN Sentiu del 17/11/2019 i el vostre nom i cognoms sencers.

Heu d’enviar la inscripció abans de les 20:00 del DIVENDRES 15/11/2019, la llista es tancarà en aquest moment o al arribar a 12 participants, NO podran participar aquells que s’hagin inscrit més tard de la darrera persona acceptada (la nº 12). El fet d’inscriure’s implica haver llegit la documentació i acceptar els riscos de la caminada. A la primera caminada que vingueu d’aquest any heu de dur el full “Acceptació Responsabilitats, Riscos i LOPD” complimentat i signat..
4.-Heu d’haver llegit i acceptat les normes-recomanacions a la pestanya corresponen.
5.- Aquestes caminades són per a persones avesades a anar per la muntanya.
6.- Durant la caminada només el guia és la persona que pot comandar el grup, ell gestiona el camí, el ritme i les aturades. Durant l’activitat ningú pot anar per davant d’ell.
7.- El desplaçament fins al punt de sortida no forma part de l’activitat.

Diumenge 17/11/2019
Sortida de la plaça del Ajuntament de Castelldefels
HORA: 8:00 del matí.
Caminada circular (final en quest mateix indret)
Distància: 9,0 Km.
Desnivell acumulat +:  160 m. (+ 160 negatiu = 320 total )
Alçada màx.: 167 m.
Duració aproximada de l’activitat:  4:30 (aprox)
Característiques del medi natural: Caminada rural i urbana.
Grau de dificultat: baix.
valoreu bé les vostres capacitats abans de prendre la decisió de participar.
Riscos de la activitat: Els riscos propis i inherents d’una caminada de marxa nòrdica en el medi natural/muntanya. És una caminada d’iniciació en una nova modalitat, per tant hi ha un risc de lesions dels muscles que es fan servir de nou, també hi ha un risc d’ensopegar amb els propis bastons o de fer-se mal amb els dels companys. La pràctica de l’activitat sense les condicions de forma física o l’equipament adequat pot provocar lesions personals o a tercers. Sempre hi ha un risc no controlat degut a imprevistos que ens podem trobar (camins tallats, caceres,...). En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació. Hi ha un risc afegit degut a que estem en temporada de caça i hem de compartir l’espai natural amb aquesta activitat.

Descripció: Sortirem de la plaça de l’Ajuntament de Castelldefels després de fer uns exercicis d’escalfament. Farem la aproximació al espai de la gossera de la carretera del abocador caminant fent senderisme. A partir d’aquest punt i aprofitant la esplanada, farem exercicis de coordinació i les explicacions pertinents per conèixer la història i la tècnica de la marxa nòrdica. Seguidament farem camí cap a can sopes, Dardena i la font de la Sentiu, pel camí farem exercicis de pujada i baixada explicant com s’han de enfocar. Quan arribem a la urbanització de la Sentiu, posarem els pads i farem pràctiques de marxa nòrdica sobre terreny asfaltat o enrajolat. Passada la corba, tornarem a la terra i anirem per pistes fins als Canyars on tornarem a fer progressió amb PDAS. Quan en endinsem al centre de la ciutat, plegarem el bastons i al arribar al punt de sortida, farem uns exercicis d’estiraments.

ATENCIÓ: El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial, objectiu i subjectiu que la activitat genera i l’assumeix.
Recordeu dur AIGUA suficient, menjar, gorra i protecció solar.  
(última actualització/revisió del text: novembre/2019).