31 de març 2014

Diumenge 06/04/2014 caminada Molins de Rei - Vilafranca

Diumenge 06/04/2014 no convoquem sortida des de Castelldefels perquè uns quants  caminants habituals participarem a la caminada Molins de Rei - Vilafranca, uns farem la versió dels 45 Km i d’altres faran la modalitat dels 23 Km. No us preocupeu que deixarem el nom del grup ben alt !

30 de març 2014

Caminada: Castellet – Volta a l’embassament de Foix – Castellet.... feta !

Avui, malgrat la pluja, 20 caminants valents hem fet la caminada prevista. Hem sortit de Castelldefels amb pluja, hem caminat amb pluja i hem tornat amb pluja... la cervesa l’hem fet dins !, però l’hem fet!. 

Crec que el recorregut d’avui, malgrat les limitacions de la zona, ha sigut força variat  i divers, la pluja i la boira li han donat un encant especial. Com anècdota de la jornada comentar que hem coincidit en el recorregut d’una cursa de muntanya i hem hagut de compartir el matí amb corredors que han sigut esperonats pel nostre grup.... espero els hi hagi agradat !

Diumenge vinent no hi ha sortida programada  ja que alguns de nosaltres participarem a la caminada Molins – Vilafranca.

Diumenge 13 d’abril, malgrat ser el diumenge de Setmana Santa, encara convocarem una sortida, us esperem !!.

24 de març 2014

Diumenge 30/03/2014 Caminada CERN: Castellet – Volta a l’embassament de Foix – Castellet.

Caminada CERN: Castellet – Volta a l’embassament de Foix –  Castellet.
Aquestes caminades no tenen estructura ni cap tipus de suport, ni assegurança (heu d’estar federats). Són sortides d’amics obertes a tothom, ... mentre no vingui massa gent !

tingueu present el CANVI D’HORARI la nit de dissabte a diumenge (l’hora de trobada correspon a l’oficial de diumenge, una vegada fet el canvi)

Diumenge 30/03/2014
Sortida: del pàrking de Castellet (Gornal) / embassament Foix (final en aquest mateix indret)
HORA d’inici (aprox.): 8:30 del matí.
Caminada Circular.
Distància: 14,00 Km
Desnivell acumulat +: 400 m. (+ 400 m. negatiu = 800 m. total )
Alçada màx.: 280 m.
Duració aproximada recorregut:  4:30 h. (sense aturades)
Característiques del medi natural: Caminada rural.
Grau de dificultat: mitjà (compte a l’estiu amb la calor)
Riscos de la activitat: Els riscos propis d’una caminada de muntanya. En aquesta ocasió hi ha un risc afegit perquè s’ha de fer un primer tram força llarg pel el voral de la carretera amb els riscos i perills que això representa. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació.

Descripció: Des del pàrking de Castellet farem un primer tram per carretera fins a trobar la pista que inicia la volta a l’embassament, passarem per la font d’horta i desprès anirem fins a la paret de l’embassament. Baixarem aquesta paret per un camí lateral fins passar a l’altra cantó (esmorzar) per fer una llarga pujada per pista ampla. Desprès el camí farà baixada fins arribar de nou  a Castellet, final de trajecte.


ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial que l’activitat genera i assumeix els riscos inherents, típics i habituals.
Abans de participar heu de llegir i acceptar les normes i recomanacions a:
Aquesta caminada és de dificultat mitjana, valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.
El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.
Recordeu dur AIGUA suficient, una mica de menjar, gorra i protecció solar.  
 (última actualització/revisió del text: març/2014)
Cost del trajecte (anada i tornada/sense peatges) en vehicle des de Castelldefels segons la Via Michelin: 6.33 + 6.33 = 12.66 €.


(diumenge 06/04/2014 no hi haurà convocatòria de sortida perquè alguns de nosaltres farem la caminada Molins de Rei – Vilafranca)

23 de març 2014

Pujada a les agulles... feta !

Avui 20 persones hem fet la pujada a les agulles, ha sigut una caminada de germanor entre el Centre Excursionista de Mura i nosaltres. Ha estat un molt bon dia... tot i que el fred vent a la zona més alta ens ha posat a prova. Però això només ha estat un petit episodi dins d’un matí formidable, creiem que la gent de Mura s’ho ha passat molt bé i tant de bo que els intercanvis entre centres foren més normals perquè sempre són enriquidors. 

17 de març 2014

Diumenge 23/03/2014 Caminada CERN: Castelldefels - Puig de les Agulles (547 m) - Castelldefels

Caminada CERN: Castelldefels - Puig de les Agulles (547 m) - Castelldefels
Aquestes caminades no tenen estructura ni cap tipus de suport, ni assegurança (heu d’estar federats). Són sortides d’amics obertes a tothom, ... mentre no vingui massa gent !

A aquesta caminada està invitat el CEM (Centre Excursionista de Mura) en resposta a l’invitació que ens fan fer ells, ara fa un mes, per fer la travessa Matadepera – Manresa.

Diumenge 23/03/2014
Sortida de la plaça del Ajuntament de Castelldefels
HORA: 8:00 del matí.
Caminada circular (final en aquest mateix indret)
Distància: 20.0 Km
Desnivell : 765 m. acumulats positiu (+ 765 m. negatiu = 1.530 m. total )
Alçada màx.: 550 m.
Duració aproximada recorregut:  6 h. (sense aturades)
Característiques del medi natural: Caminada de muntanya
Grau de dificultat: mitjà-alt (compte a l’estiu amb la calor)
Riscos de la activitat: Els riscos propis d’una caminada de muntanya. Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. Vigileu els avencs que hi ha en el camí. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació.

Descripció: Des de l’Ajuntament pujarem a les agulles per Cal Ganxo, gossera, fondo del celler i coll Sustrell. Pararem una estoneta a les agulles per gaudir de la vista i esmorzar. Desprès baixarem per la clota, camí medieval, canyars i Castelldefels.


ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial que la activitat genera i assumeix els riscos inherents, típics i habituals.
Abans de participar heu de llegir i acceptar les normes i recomanacions a:
Continuem augmentant el nivell i duresa de les caminades, aquesta és de dificultat mitjana - alta, per tant, valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.

El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.

Recordeu dur AIGUA suficient, una mica de menjar, gorra i protecció solar.  

(última actualització/revisió del text: març/2014)

16 de març 2014

Caminada: Castelldefels – font de la cadireta i tres fonts més – Castelldefels...feta !

Avui 20 persones hem fet la gratificant caminada fins la font de la cadireta i tres fonts més (salamandra – mas vilar - avellanosa), hem pujat  a Bruguers i baixat per els difícils corriols d’accés, hem caminada per pistes, corriols... i hem tornat a casa. Una vegada més hem tingut un dia fantàstic, una temperatura excepcional  i una millor companyia.

ciclistes i caminants,.. vigileu !

ciclistes i caminants,.. vigileu !

12 de març 2014

Classificació dels rocanegrers i simpatitzants que van participar a la Marxa castells de la Segarra

Aquesta és la classificació dels rocanegrers i simpatitzants que van participar a la Marxa castells de la Segarra, al menys d’aquells que ens ho han fet saber. Per a que pugueu valorar bé la posició heu de saber que van participar 2716 persones. La columna % representa la posició relativa respecta al total de participants. Heu de saber també que entre les 9 i 11 hores va ser la franja que va arribar més gent. Sigui com sigui, aquestes distàncies tenen el valor i el mèrit d’arribar, d’aconseguir fer tots el quilòmetres, sigui al ritme que sigui ... i als que no ho han aconseguit, ...a tots en ha passat una vegada o un altre, no us desanimeu i seguiu lluitant per aconseguir-ho


nom
club
temps
classificació
%
Ches F.
CERN
6:58:30
252
9,28
Eugeni

8:23:16
582
21,43
Vicente C
CERN
9:07:31
842
31,00
Carles P.

10:11:09
1259
46,35
Jo Sep S.

10:11:31
1263
46,50
Xavier A.

10:29:41
1432
52,72
Jordi R.

10:35:44
1483
54,60
Miguel R.
CERN
11:03:11
1748
64,36
Carles G.

retirat


11 de març 2014

Anunci aparegut a la revista al castell del mes de març 2014 sobre la caminada popular “de castell a castell” d’enguany

EL DIUMENGE 27 D’ABRIL, NOVA COL·LABORACIÓ AMB EL C.E. ROCA NEGRA.

Caminada de Castell a Castell

L’edició d’aquest any de la ja tradicional Caminada de Castell a Castell tindrà lloc el diumenge 27 d’abril. Ja és possible inscriure’s per participar-hi. Al web de Cal Ganxo (castelldefels.org/calganxo) i també a la revista El Castell del mes d’abril s’ampliarà la informació referent a aquesta caminada. De moment, proporcionem el resum de l’activitat.
n Lloc de sortida: porta del Castell de Castelldefels
n Hora de sortida: (diumenge 27/04/2014) 8:00 h. Cal ser al punt de trobada almenys 15 minuts abans.
n Hora de tornada: 15:00h (aproximadament).
La caminada és circular: es torna al mateix punt de sortida. Cal portar dinar i aigua per tot el recorregut, a banda del material llistat a les recomanacions (web).
n Inscripcions obertes a: castelldefels.org/ca/caminada.asp
n Guiatge: a càrrec del Centre Excursionista Roca Negra (CERN)
El CERN ha obert un blog amb informació específica sobre la caminada:

L’Àrea de Medi Ambient-Sensibilització Ambiental organitza aquesta caminada gràcies a la col·laboració del Centre Excursionista Roca Negra, amb la intenció de promoure el gaudi de la natura i el coneixement de l’entorn natural de la ciutat, amb una ruta que recorre diferents paisatges i ecosistemes típics del Parc del Garraf.

10 de març 2014

Diumenge 16/03/2014 Caminada CERN: Castelldefels – font de la cadireta i tres fonts més - Castelldefels

Caminada CERN: Castelldefels – font de la cadireta i tres fonts més - Castelldefels
Aquestes caminades no tenen estructura ni cap tipus de suport, ni assegurança (heu d’estar federats). Són sortides d’amics obertes a tothom, ... mentre no vingui massa gent !

Diumenge 16/03/2014
Sortida de la plaça del Ajuntament de Castelldefels
HORA: 8:00 del matí.
Caminada circular (final en aquest mateix indret)
Distància: 20.0 Km
Desnivell acumulat +: 620 m. (+ 620 m. negatiu = 1.240 m. total )
Alçada màx.: 260 m.
Duració aproximada recorregut:  6 h. (sense aturades)
Característiques del medi natural: Caminada de muntanya
Grau de dificultat: mitjà-alt (compte a l’estiu amb la calor)
Riscos de la activitat: Els riscos propis d’una caminada de muntanya. Els senders del Garraf son pedregosos i amb forts pendents. En aquesta ocasió com a punts singulars hi ha el corriol que puja a Bruguers i el que baixa, ambdós amb fort pendent i relliscosos. En els trams i cruïlles amb trànsit rodat s'ha de respectar el codi de circulació. Informeu-vos de les condicions meteorològiques abans de decidir la participació.

Descripció: Des de l’Ajuntament pujarem a la carretera de la sentiu, corriol paral·lel fins als canyars i picnic de Can Llong, per corriols anirem fins la carretera de Begues que la creuarem per buscar la font del ferro, desprès anirem per la pista fins a la font de la cadireta (amagada darrera d’una corba) (esmorzar). De tornada anirem per la pista fins al difícil corriol que puja fins Bruguers per veure la font de la salamandra. Desprès baixarem per l’altre cantó, per un difícil corriolet fins la pista que ens portarà al picnic de Can Llong, canyars i Castelldefels.


ATENCIÓ:
El fet de participar voluntàriament en aquesta caminada, vol que dir que el participant assumeix i accepta els possibles danys que pugui patir. Això implica conèixer prèviament el risc potencial que la activitat genera i assumeix els riscos inherents, típics i habituals.
Abans de participar heu de llegir i acceptar les normes i recomanacions a:

La pujada i baixada a Bruguers té el tram de corriolet de dificultat (tant per un cantó com per l’altre), a on és molt fàcil caure. És un tram curt, però amb molt pendent a on fàcilment es pot acabar per terra. Continuem augmentant el nivell i duresa de les caminades, aquesta és de dificultat mitjana - alta, per tant, valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar.

El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.
Recordeu dur AIGUA suficient, una mica de menjar, gorra i protecció solar.  
(última actualització/revisió del text: març/2014)



9 de març 2014

Marxa castells de la Segarra… feta !

Avui crec que només he participat jo a la marxa dels castells de la Segarra com a representació dels rocanegrers i dels fontanacaminantscastelldefelencs, encara que a la sortida he saludat a caminants que de tant en tant venen amb nosaltres: Xavier A., Jordi R., Carles G., Carles P., Eugeni i Jo Sep (aquest últim no l’he pogut saludar, però ha estat), en total hem sigut 7 representants del nostre sector.
Personalment, només dir-vos que he fet molt bon temps 6:58 per completar els 54 Km per les terres de Lleida (7,7 Km/h - desnivell acumulat + 582m), he baixat 17’ respecta l’any passat i he quedat per sota de la barrera psicològica de les 7 hores... encara que només siguin 2 minuts i si ningú em diu el contrari he sigut el primer rocanegrer d’avui ... al menys fins que algú em digui que ho ha millorat !

puntualització...ep!! DOS rocanegrers: Soc Miquel R. i també vaig ser-hi a la Marxa dels Castells i soc del Roca Negra. Pot ser no hem coneixeu perquè em vaig apuntar al gener i encara no he compartit cap activitat amb el club.
nova puntualitzacióTRES rocanegrers: Vicente C., también de reciente incorporación y participante de la Marxa dels Castells con el dorsal 322, mi tiempo estuvo en 9 horas y 7 minutos. 

Hem gaudit d’un dia esplèndid, amb fred a la sortida i calor a la arribada, en general un matí poc calorós però amb un sol brillant que ha banyat de llums els camps verds de la Segarra.

8 de març 2014

identificació de les muntanyes que podeu veure des de “el Garraf”

Si algun dia pugeu fins a la Morella (Garraf ) o a les Agulles o la Desfeta,… i mireu al vostre voltant, potser us pregunteu que és el que veieu, doncs bé, aquí teniu una identificació de les muntanyes principals que podreu veure amb relativa facilitat des de “el Garraf”. Les fotos són quasi totes d’en Jesús i la identificació d’en Josep C.

Clickeu:


3 de març 2014

Diumenge 09/03/2014 marxa dels castells de la Segarra

Diumenge 09/03/2014 no convoquem sortida des de Castelldefels perquè uns quants  caminants habituals participarem a la marxa dels castells de la Segarra, 54 Km per les terres de Lleida, amb sortida i arribada a Guissona. No us preocupeu que deixarem el nom del grup ben alt !

2 de març 2014

Pujada al pla de Querol – baixada per port Ginesta - Castelldefels... feta !

Avui 12 persones hem fet la caminada des de Castelldefels fins al pla de Querol, Campgras, la Pleta i baixada per darrera la pedrera fins port Ginesta per tornar a Castelldefels pel passeig marítim. Hem gaudit d’un matí fantàstic, amb fred núvols i sol, molt de sol que ens ha il·luminat bona part de la caminada. La coincidència amb carnaval ha fet que el trajecte estigués vestit (mèrit de l’Albert) per diferents anècdotes i disfressés que han donat el punt de color, humor i rialles. Finalment hem arribat amb prou temps a Castelldefels per fer la ceveseta recuperadora... avui molt més recuperadora ja que hem sigut invitats per molts dels que aquest dies han celebrat el seu aniversari, pastis inclòs (gràcies Mary), moltes gràcies a tots, i per a mi.... que continueu celebrant molts anys totes les setmanes ... la cervesa té molt més bon gust quan és invitada !

El proper diumenge (09/03/2014) no hi ha caminada perquè alguns de nosaltres participarem a la marxa dels castells de la Segarra, però el 16/03/2014 confio en que tornarem a les nostres sortides habituals.