30 de set. 2012

Caminada Olesa Bonesvalls - Begues – Castelldefels... feta !

Avui 21 persones hem fet la caminada Olesa - Begues - Castelldefels... 21 caminants que no s’han fet enrera per les pluges de dissabte i que han mostrat fe absoluta en el pronòstic de millora del diumenge... com així ha sigut. Hem tingut un esplèndid matí de diumenge amb un dia totalment transparent, un pèl fresquet, però contrastat per la calor del fantàstic ambient humà. A Begues hem fet coincidir la caminada amb la fira de artesans i del parc a taula a on hem pogut saludar a en Ton i a Elena (i a Gervasi), matrimoni (i fill), pagesos ecològics de Vilanova ... bona gent !.
Avui el ritme ha millorat i ens ha permès arribar a Castelldefels prou aviat com per gaudir de la cervesa final tot i que al límit de la hora de tancament del bar habitual...tot i això hem pogut gaudir del plaer del refresc final !

27 de set. 2012

Classificació dels RocaNegrers a les X ermites:


Aquests darrer dissabte es va fer la marxa de les X ermites (52 Km 2400m+):
S’havien inscrits 425 participants, van arribar 327, el més ràpid va trigar 5 h 10 min i el més lent: 14 h 24 min

Us detallo les classificacions dels 5 RocaNegrers que sé que vam participar:

27        Emili                6:37
36        Benito             6:45
44        Aurelio            6:56
106      Marino            7:51
145      Francesc         8:26

fantàstic l’Emili, un atleta !!, el millor de nosaltres amb una excel·lent posició (27) i un temps molt ràpid, a més va ser el primer de la seva categoria.

Tots han fet molt bon temps, el més lent he sigut jo, però estic molt content i satisfet, el lloc 145 hem situa per davant de la meitat, el setè de la meva categoria (master) a on havien 47 participants i he de reconèixer que ja fa alguns... bastants anyets que estic dins d’aquesta franja d’edat .

24 de set. 2012

Diumenge 30/09/2012 Caminada: Olesa de Bonesvalls – Montau - Castelldefels.


Caminada: Olesa de Bonesvalls – Montau (658 m)- Castelldefels..
Diumenge 30/09/2012: Sortida - Punt de trobada parada autobús 902 que està a 50 m de l’estació de tren de Gavà a les 7:40 de matí. (final a Castelldefels).

Des de Castelldefels agafarem el tren de les 7:30 (arriba a Gavà a les 7:33)
(des de BCN: Psg. Gracia: 7:08   -  Sants: 7:15 – arribareu a Gavà a les 7:32)
des de l’estació de Gavà pujarem la Rambla fins arribar a la carretera a on està la parada del 902 – bus que agafarem a les 7:45 per arribar a Olesa a les 8:30., molt important, si perdeu aquest bus, no hi ha cap altre que pugi a Olesa pel matí !!). Iniciarem la caminada des de la plaça d’Olesa de Bonesvalls tan aviat arribem amb el bus a les 8:30.

Recorregut – Distància (aproximada): 19.50 Km
Desnivell acumulat de pujada (aproximat): 500 m.

Des de la plaça d’Olesa de Bonesvalls agafarem el camí cap a Begues, pujarem el Montau i el baixarem per l’altre cantó. A Begues pararem, a esmorzar i de pas saludarem a en Ton (pagès de Vilanova) que participa en una trobada a Begues. Una vegada esmorzats baixarem a Castelldefels per la Clota, torrent del celler i Sentiu


Atenció: Continuem augmentant el nivell i duresa de les caminades, aquesta és de dificultat alta, per tant, valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar. Recordeu que els que participeu en el esdeveniment ho feu sota el vostre risc i responsabilitat.
El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.

Recordeu dur aigua suficient, menjar, gorra i protecció solar

23 de set. 2012

Caminada Castelldefels - tres fonts de Gavà (corriols) – Castelldefels... feta !

Avui 17 persones hem fet la gratificant caminada per 3 fonts de Gavà (avellanosa – ferro – salamandra), hem utilitzat corriols poc freqüents, hem gaudit de la vegetació del Garraf intern, hem pujat  a Bruguers i baixat pels difícils corriols d’accés i hem tornat a casa... tot això ha sigut la caminada 101, la primera desprès de la 100, la primera camí de la 200, que esperem assolir amb la vostra companyia. Una vegada més hem tingut un dia fantàstic i una millor companyia.

22 de set. 2012

Marxa de les Xermites 2012 ... feta !!!

Avui, dissabte 24/09/2011, uns pocs caminants habituals i alguns RocaNegrers hem fet la marxa del les Xermites. Un dels companys ha punxat pujant l’ermita de S. Ramon i a Torrelles ha abandonat. En Marino (RocaNegrer) m’ha saludat quan jo arribava, es a dir, ...que ja feia estona que havia arribat, està fort!!!, en Juan Carlos Escuté m’ha tret una hora com a poc, però no més !! (això em dona moral), i jo he fet un meritori temps de 8 h. 26’, del qual hem sento molt orgullós perquè aquest any la penya del moro se m’ha fet especialment dura, però desprès m’he recuperat i he pogut corre força per recuperar el temps perdut. Hem patit, però com que som “masòques”, l’any vinent tornarem !!!

(no us diré que el primer en arribar, en Sergi Viladot, només ha fet 5 h 10’, però jo em continuo sentint orgullós del meu bon resultat).


Comunicat d’última hora: Dos RocaNegrers més també hi eren, l’Aurelio i l’Emili Llopart, dos fora de sèrie que han fet uns temps fantàstics: 6h47min i 6h 37min, respectivament. Enhorabona als dos !!

17 de set. 2012

Diumenge 23/09/2012 Caminada: Castelldefels – tres fonts per corriols - Castelldefels


Caminada Castelldefels - tres fonts per corriols - Castelldefels
Diumenge 23/09/2012: Sortida de la plaça del Ajuntament de Castelldefels: 8:00 del matí. (final en aquest mateix indret)

Recorregut - Distància: 14.00 Km
Desnivell acumulat de pujada: 550 m.

(2º punt de trobada: Qui vulgui pot afegir-se a la caminada al picnic de la Sentiu - Can Llong
Distància: 10 Km - Desnivell acumulat de pujada: 440 m. En aquest punt passarem a les 8.45 del matí aproximadament)

Des de l’Ajuntament pujarem al castell per agafar un camí que ens porta als canyars i picnic de la Sentiu (a on s’afegirà qui vulgui fer un recorregut més curt), anirem cap a la hípica per agafar uns corriolets que ens durant fins la carretera de Bruguers, passarem la carretera i baixarem fins la font de avellanosa, seguirem la font del ferro i Salamandra, desprès pujarem fins a Bruguers (a on esmorzarem, tingueu present que es més de la meitat del recorregut) per baixar per l’altre cantó per un pronunciat i relliscós corriolet seguirem fins al picnic de la Sentiu, canyars i Castelldefels.

Atenció: la pujada i baixada a Bruguers té el tram de corriolet de dificultat (tant per un cantó com per l’altre), a on és molt fàcil caure. És un tram curt, però amb molt pendent a on fàcilment es pot acabar per terra.
Continuem amb caminades de  un nivell i duresa significativa, per tant, valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar. Recordeu que els que participeu en el esdeveniment ho feu sota el vostre risc i responsabilitat.
El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.

Recordeu dur AIGUA suficient (tingueu present la calor d’aquests mesos), una mica de menjar, gorra i protecció solar.  

Dissabte 22/09 marxa de les X ermites


Aquest dissabte (22/09/2012) es fa la marxa de les X ermites. Prova que recorre fins a 10 ermites situades en el nostre entorn més pròxim. Amb sortida i arribada a Begues farem un total de 52 Km i uns 2000 m de desnivell +.
Si voleu més informació clickeu a:
Alguns de nosaltres i participarem, us asseguro que deixarem el honor del grup ben alt ! 

16 de set. 2012

caminada nº 100 - Queralbs – Núria - Queralbs ...feta !!!

avui hem fet la caminada número 100 i per celebra-ho hem anat fins a Queralbs per fer la caminada Queralbs - Núria - Queralbs.

Hem tingut un dia fantàstic, uns paisatges fenomenals i una companyia immillorable. Els 18 hem fet la pujada, la baixada ha estat repartida, 10 a peu, 8 amb en cremallera. He de dir que els 10 que hem baixat a peu ho hem fet a un ritme fantàstics per tal d'arribar a Queralbs poc més tard que els del cremallera i així ha sigut.

Enhorabona a tots, tant per els que heu pujat, sé que es una pujada difícil i la hem fet a un ritme bo, com per els que heu baixat a un molt bon ritme. Els que heu decidit fer-ho, sabia, sabíeu que ho podíeu fer i així ah estat enhorabona .. de veritat !!!

Vull acabar aquesta crònica mencionant a dues persones que avui han estat amb nosaltres virtualment, en Manel que ahir em va trucar amb un constipat de "nassos" per dir-me que no podria venir tot i el doping que duia d'amunt. Manel: t'hem recordar i si haguessis vingut hauries sigut un dels 8 que vam fer la primera caminada, el primer pas per arribar a 100, hem brindat per a tu. Un altre que no ha estat, però que ens ha trucat ha sigut en José Antonio, ja sabeu, "el mesetero", que des de península en dins ens recorda i avui ha volgut brindar en la distància, celebrar també amb nosaltres la número 100.

... diumenge que ve, la 101 !!!

Una abraçada a tots els 191 participants que un dia o altre heu vingut a caminar amb nosaltres i heu fet possible la continuïtat del "Fontana caminant" fins al dia d'avui, el número 100

15 de set. 2012

Oscar Pérez ha guanyat la “TOR DE GEANTS” (Alps).


En Oscar Pérez, el nostre antic company de feina, ha guanyat la cursa de muntanya: “TOR DE GEANTS” (Alps). Es una cursa de ultra-ultra-ultra-resistència (i crec que em deixo algun ultra): 332 quilòmetres amb un desnivell acumulat positiu de 24.000 m. En Oscar ha batut el record d’aquest prova, fent un temps total de 75 h. 56’, tot i que va tenir una caiguda que li va abonyegar la cama.... uui! si arriba a estar sencer!!, si lesionat fa un nou record, estan bé trenca les estadístiques.

Enhorabona Oscar, ets un supercrac !

10 de set. 2012

Diumenge 16/09/2012 Caminada Queralbs – Núria - Queralbs


La caminada del 16/09 serà la número 100 des que vam començar, Maria del Mar i jo, a convocar sortides per la muntanya. Per celebrar-ho volem fer una sortida singular i hem previst fer la:

Caminada Queralbs – Núria - Queralbs

Diumenge 16/09/2012 - Sortida des de Queralbs a les: 8:45 del matí - aproximadament. (final en aquest mateix indret). El punt de trobada és el bar de l’hostal “les Roquetes” a la mateixa carretera de Queralbs, pocs metres abans de la plaça del poble.

Núria està a 2.000 m d'alçada i ens agradaria gaudir d'un bon dia, per tant, si el pronòstic del temps no és bo, no farem aquesta caminada. Estigueu atens al blog fins el dia abans de la caminada perquè, si no tenim clar que el temps pugui ser bo, no anirem a Núria i farem una caminada alternativa per algun altre indret que anunciarem en el blog.

Recorregut:
Distància: 16 Km
Desnivell acumulat de pujada: 940 m.
(penseu dur roba d’abric i impermeable, pot fer fred quan arribem a dalt, aquesta setmana han tingut unes mínimes inferiors a 10ºC )
Pujada des de Queralbs a Núria pel roc del Dui i baixada pel pont de cremal.
  
Heu de saber que és una caminada dura. Pujar i baixar son 16 Km i 940 m de desnivell positius, i l’hem de fer amb "alegria", a bon ritme per tal de no tornar massa tard. Queralbs està lluny això vol dir que haurem de matinar molt, que haurem de dur dos entrepans com a poc, un per esmorzar a Núria i l'altre per dinar a Queralbs i tornarem tard. La pujada a Núria és dura i la baixada és incomoda, per tant us recomano que ho estudieu i feu la part de recorregut que cregueu més dura amb el cremallera. Tingueu ben present que si no podeu dur el ritme adient estareu retardant a tot el grup, per tant abans de que la caminada s’allargui més del compte i arribem massa tard a Queralbs, heu de decidir si un dels dos trams (pujada o baixada) el fareu amb el cremallera (preus aproximats a dia d’avui: pujada o baixada: 12,55 euros - anada i tornada 20,10 euros).

En resum, haurem de sortir molt aviat, heu de saber si tindreu plaça de cotxe, és una caminada dura (heu de triar si voleu pujar i baixar, només pujar o només baixar), és una caminada cara perquè s'ha de pagar el desplaçament i/o el cremallera, haurem de esmorzar i dinar, arribarem tard a casa (calculo que serà més tard de  les 6 de la tarda). Segons la via Michelin el cost d’anar i tornar des de Barcelona o Castelldefels és de 40 euros, import que s’ha d’abonar entre els que vagin a cada cotxe.

Atenció: Dificultat Alta: Camí d'alta muntanya, feu atenció a la durada i el desnivell a superar. Aquesta és una caminada dura pel desnivell i perquè s’ha de fer a bon ritme per tal d’arribar a Queralbs abans de dinar. Valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar. Recordeu que els que participeu en el esdeveniment ho feu sota el vostre risc i responsabilitat.
El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.

Recordeu dur AIGUA suficient, menjar suficient per esmorzar i dinar, gorra i protecció solar, potser també sigui necessària alguna roba d’abric, pot fer fred a Núria.  

Text extret de la web de la vall de Núria:
El “Camí Vell" de Queralbs a Núria és , probablement, un dels itineraris de muntanya més característics de Catalunya i dels Pirineus. En sentit ascendent o bé de baixada, és una magnífica oportunitat per a conjugar esport, tradició i natura. Camí antic, utilitzat durant segles pels pelegrins com a ruta d'accés al Santuari, farcit d'història i de llegendes.
Avui, ascendent o de baixada, o bé combinat amb el cremallera de Núria, és un itinerari immillorable per a la pràctica excursionista, per a rememorar l'esforç dels peregrins i dels primers esquiadors i per a gaudir intensament de l'entorn natural de l'alta i mitjana muntanya pirinenca.
Dificultat: Camí d'alta muntanya, feu atenció a la durada i el desnivell a superar.

9 de set. 2012

Caminada de Castelldefels a Bruguers per corriols... feta !

Avui 23 persones hem fet la caminada de Castelldefels a Bruguers per corriols, ha estat una passejada calorosa i xafogosa, però ens ha compensat la tranquil·litat i harmonia del grup... tot i les 7 persones noves d’avui !!!

3 de set. 2012

Diumenge 09/09/2012 Caminada de Castelldefels a Bruguers per corriols


Caminada de Castelldefels a Bruguers per corriols
Diumenge 09/09/2012 - Sortida de la plaça del Ajuntament de Castelldefels: 8:30 del matí. (final en aquest mateix indret)

Recorregut:
Distància: 14 Km
Desnivell acumulat de pujada: 400 m.

Des de la plaça del Ajuntament pujarem fins al Castell de Castelldefels, seguirem per corriol paral·lel a la Sentiu, riera canyars, picnic – can Llong, pista fins la hípica, corriol fins la pista de sota Bruguers. Pujarem a Bruguers per un difícil corriolet i esmorzarem a la plana de la ermita. Desprès d’esmorzar, baixarem fins a la pista per el mateix difícil corriolet, per anar fins al dipòsit d’aigua, camí a la dreta fins a can Flocant, pista per can pardal, can vinyes, can sopes, gossera, carretera de la sentiu, coll de Sta. Maria, Roca Negra, Can Ganxo i plaça del Ajuntament de nou.

Atenció: Aquesta és una caminada bastant assequible, però 410 m de desnivell positiu acumulat li donen certa dificultat. Valoreu bé les vostres forces abans de prendre la decisió de participar i tingueu present les temperatures i el fort sol d’aquests mesos. Recordeu que els que participeu en el esdeveniment ho feu sota el vostre risc i responsabilitat.
El convocant no té cap mena de responsabilitat sobre les persones ni les coses davant de qualsevol incident, accident, pèrdua o d’altres danys o perjudicis que es puguin ocasionar abans, durant, o com a conseqüència de l’excursió. L’activitat no està federada ni té cap assegurança.

Recordeu dur AIGUA suficient (tingueu present la calor d’aquests mesos), una mica de menjar, gorra i protecció solar.  

2 de set. 2012

Caminada Garraf – port Ginesta - Castelldefels ... feta !!!!

Avui 17 persones hem fet la caminada des del poble del Garraf a Castelldefels pel port Ginesta. Ha sigut una excursió relaxada, amb ritme suau i bany al mar inclòs. Ha estat un bon matí de diumenge.